ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2007

   Κύριοι,
το απόγευμα της 24ης Αυγούστου 2007 ο οικισμός Ράφτη του Δήμου Αλιφείρας Ηλείας καταστράφηκε από την πύρινη λαίλαπα.

   Το χωριό αυτό έχει υποστεί μεγαλύτερες ΥΛΙΚΕΣ ζημιές από τα υπόλοιπα χωριά των νομών που επλήγησαν, αν και δεν έχει ακουστεί από τα ΜΜΕ επειδή εκτός από 3 ελαφρά τραυματίες, δεν υπήρχαν θύματα. Από τα 30 σπίτια του χωριού, 1 έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο, 5 έχουν μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης ζημιές, ενώ τα υπόλοιπα 24 σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Οι δραστηριότητες των χωρικών (ελιές, μουριές, αμπέλια, μελίσσια, πτηνοτροφία) καταστράφηκαν ολοσχερώς, σώθηκαν 2 κοπάδια με γιδοπρόβατα, το ένα όμως ήδη πουλήθηκε στο Αγρίνιο λόγω αδυναμίας του ιδιοκτήτη του να το συντηρήσει. Απευθυνόμαστε σε σας ζητώντας την βοήθειά σας για να επαναφέρουμε τη ζωή και το πράσινο στον τόπο αυτό.

   Οι 30 μόνιμοι κάτοικοι του χωριού είναι σε απελπιστική κατάσταση, χωρίς σπίτια, ακούγοντας τους μηχανικούς του ΥΠΕΧΩΔΕ να τους εξηγούν πως θα πρέπει και να πληρώσουν για την έκδοση άδειας για το σπίτι τους, και να πληρώσουν την ανάλογη εφορία, και να πληρώσουν τις αντίστοιχες εισφορές στο ΙΚΑ, παίρνοντας βεβαίως το 1/3 της αξίας του σπιτιού από το κράτος, και όλα αυτά περιμένοντας τις βροχές που θα παρασύρουν τα καμένα δέντρα από το βουνό στο χωριό τους, χωρίς να γνωρίζουν πως και από που να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους.

   Από τις 24/8/07 μόλις χθες (6/9/07) εγκαταστάθηκε 1 λυόμενο για τη στέγαση μιας 10μελούς οικογένειας (2 γονείς + 1 γιαγιά + 7 παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ακόλουθα τηλέφωνα:
Αντωνιάδου Ελισσάβετ 6977031673
Γιαννόπουλος Γιώργος 6977265691
e-mail: save_rafti@yahoo.gr


Photo Raphti prinphoto Raphti meta


ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Το ΕΜΠ στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές

Last Update: 10 September, 2007
Webmaster