Την Τεταρτη 23 Μαρτιου θα γινει η πρωτη μας εικονικη συναντηση στις 18:00-20:00.
Οσοι/ες θα συμμετεχουν θα πρεπει να βρουν προσβαση στο δικτυο και ο υπολογιστης θα πρεπει να εχει το λιγοτερο ηχεια και  λειτουργικο συστημα Windows. Οσοι/ες δεν εχετε υπολογιστη, μπορειτε να βρεθειτε μαζι με συναδελφους σας που εχουν ή να πατε σε ιντερνετ καφε (στην περιπτωση αυτη ρωτηστε τους αν θα μπορεσετε να εγκαταστησετε το απαραιτητο λογισμικο απο το δικτυο). Καλο θα ηταν να εχετε και μικροφωνο (κοστιζει ελαχιστα αν δεν εχετε ηδη) σε περιπτωση που θα θελετε να μιλησετε. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε και καμερα αλλα αυτο σιγουρα δεν ειναι απαραιτητο.


Στην προηγουμενη ΟΣΣ υπηρξε ενδιαφερον. Σας παρακαλω να μου στειλετε email επιβεβαιωνοντας τη συμμετοχη σας οταν θα ειστε σιγουροι/ες οτι θα συμμετεχετε (δυο μερες πριν τη συναντηση ειναι ΟΚ). Αν δεν λαβω ικανο αριθμο η συναντηση θα αναβληθει επ' αοριστον. Αν η συναντηση εχει επιτυχια θα την επαναλαμβανουμε τακτικα (καθε 3-4 βδομαδες).

Στην πρωτη συναντηση ο στοχος θα ειναι να γινει η συνδεση επιτυχως και να ξεπερασουμε τα τεχνικα μας προβληματα. Αν αυτο γινει μεσα σε 20-40 λεπτα θα μιλησουμε για αποριες σας, ασκησεις κλπ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ!!

Οδηγιες:
--------


Για τη συνδεση θα πρεπει να επιλεξετε το συνδεσμο:

http://193.108.161.69/main/User/GuestAttend.jhtml?s_id=36

μετα:
Βήμα 2 
Πληκτρολογήστε το e-mail σας στο πεδίο
Email address: 

Πατήστε:  Attend

Βήμα 3
Συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία:

First name:   
Last name:   
Display name:

Το Display name είναι αυτό με το οποίο θα φαινόσαστε στην αίθουσα. Βαλέτε το ονοματεπωνυμο σας με λατινικους χαρακτηρες!

Βήμα 4
Συμπληρώστε το password στο 1ο πεδίο:
Event password: fyepass
Πατήστε:  Attend

Βήμα 5
Κατεβάζει λογισμικό Centra για τον client (μόνο την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε Centra σε αυτόν τον Η/Υ)
Μπορεί να κατεβάσει διαφάνειες ή άλλο υλικό για την παρουσίαση
Κάνει έλεγχο για τον ήχο (Ηχεία - Μικρόφωνο). 
α) Play, Ακούστε ήχο, Next 
β) Record, Μιλήστε 5" στο Mic, Ακούστε ήχο, Next 
γ) Headset mode 
Finish

Εάν έχετε και camera ... (δεν ειναι αναγκαια!!)
δ)πηγαίνετε στο μενού Tools - Video Wizard
  επιλέξτε τη συσκευή σύλληψης εικόνας
  πατήστε Next - Finish





ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ






ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ SERVICE PACK 2 ΣΕ WINDOWS XP
----------------------------------------
Επειδή το Service Pack 2 των Windows XP μπλοκάρει τα pop-up windows κατά την πλοήγηση μέσω του Internet Explorer, θα πρέπει είτε να ενεργοποιήσετε τα pop-ups πριν επιχειρήσετε να συνδεθείτε στο Centra είτε να δηλώσετε ότι επιτρέπετε pop-ups από τον Server του Centra. Επομένως:

1. Πηγαίνετε στον Internet Explorer στο μενού Tools και επιλέξτε το Internet Options.

2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατήστε επάνω στο tab Privacy

Περίπτωση (Α). Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε γενικά τα pop-ups.
3. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα πρέπει το "Block pop-ups" να μην είναι τσεκαρισμένο. Με αυτόν τον τρόπο δέχεστε pop-ups από όλα τα sites

Περίπτωση (Β). Αν θέλετε να επιτρέπετε τα pop-ups μόνο από τον Centra Server
3. Αφήστε τσεκαρισμένο το "Block pop-ups" που είναι στο κάτω μέρος της οθόνης και πατήστε το κουμπί Settings που είναι δίπλα του. Στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, στο πεδίο "Address of Web site to allow" γράψτε: 193.108.161.69 και μετά πατήστε το Add. Η παραπάνω διεύθυνση (δηλαδή η 193.108.161.69) θα εμφανιστεί στη λίστα Allowed sites. Πατήστε Close σε αυτό το παράθυρο και μετά OK στο προηγούμενο.

ΕΑΠ ΕΕΥΕΜ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΗΧΟΥ ΣΤΟ CENTRA ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ -------------------------------------------------- 1. Κάνετε διπλό click στο εικονίδιο της έντασης ήχου που βρίσκεται κάτω δεξιά στα Windows (συνήθως είναι ένα εικονίδιο ηχείου) 2. Επιλέξτε από το menou -> Options -> Properties 3. Εκεί επιλέξτε το Recording, τσεκάρετε το Microphone και πατήστε OK 4. Λογικά θα έχει ένα κουμπί Advanced στη νέα οθόνη. Πατήστε το και ενεργοποιήστε μία επιλογή που λέει για Boost.